diumenge, 17 de gener del 2016

Editorial del Butlletí de gener del 2016

Onze bons propòsits per l’any nou

L’Associació de Veïns va tenir a principis de desembre una primera trobada formal amb els directius del districte, i els va transmetre les neces-sitats que, a criteri d’aquesta junta, són més urgents per al nostre barri. Per a coneixement general us detallem les nostres peticions:

1. Incloure la biblioteca prevista a la plaça de Sarrià en el PAD i tractar el projecte com a prioritari per a la Regidoria.

2. Realitzar actuacions a la Via Augusta: eliminar el pàrquing de La Llosa i que el pàrquing municipal BSM pugui ser llogat pels residents a un preu semblant a la zona verda; executar les actuacions públiques del Pla de vores; dur a terme els Jardins Oriol Martorell; estudiar de nou la cobertura de la Via Augusta; que es faci un ascensor del vestíbul de FGC de Sarrià a la parada del bus de Via Augusta; i posar un mesurador de contaminació atmosfèrica a la plaça Borràs.

3. Realitzar la intervenció en la part alta de Major de Sarrià per tal de fer la plataforma única seguint les indicacions acordades entre les entitats del barri i el Districte en el passat mandat.

4. Demanar que es doni ús a les casetes d’Hort de la Vila per a equipa-ments del barri amb caràcter urgent, sense oblidar les reivindicacions dels joves.

5. Arxivar l’expedient de modificació del PGM, que permetia la urban-ització per privats del carrer Montevideo, i reclassificar com clau 6 la finca afectada.

6. Demanar el retorn de Can Ponsic i els seus jardins per a què sigui una escola de música i perquè tothom en pugui gaudir, i buscar una nova ubicació per a la Guàrdia Urbana.

7. Pacificar el trànsit de la part baixa del carrer Major de Sarrià, també de les bicicletes que baixen, tot distingint les voreres.

8. Demanar que la placeta que hi ha a la cruïlla dels carrers Bonaplata i Fontcoberta rebi el nom de Mariano Messeguer per homenatjar aquesta persona que tant va fer pel barri.

9. Reforçar la campanya a les escoles perquè les famílies utilitzin el transport públic per acompanyar l’alumnat. Una proposta en aquest sentit és fer un carril bus en la franja horària d’entrada i sortida de les escoles als dos sentits de la Bonanova i Reina Elisenda, així com a la Via Augusta.

10. Demanar que es prohibeixi posar benzineres al costat de les escoles.

11. Assumir la reivindicació històrica del retorn del Monestir de Pedralbes a Sarrià.

La Junta Directiva

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada